Frysa ägg

Eftersom jag älskar att baka så köper jag ofta för mycket ägg. Jag har alltid trott att det gått bra att frysa ägg men det beror helt på hur du gör det. En kompis till mig arbetar som socionomkonsult och hon berättade om en familj som åkte på en rejäl magsjuka. Man ska aldrig frysa in hela ägg eftersom vätskan expanderar. Det kan resultera i att skalet spricker och bakterierna från ytan tränger in i ägget och resultatet blir därmed magsjuka. För att frysa in ägg så ska man därför knäcka äggen och vispa sönder gulan. Därefter hälls äggröran i en ren bunke, eller något annat kärl som kan frysas. Sedan är det bara att ta fram äggen när du ska baka eller laga mat. Nu är inte jag benhård på att frysa in ägg precis då datumet håller på att gå ut för de håller länge efter utgångsdatum.

Ägg som knäcks vid bak

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kul att ni kikade in!

På den här bloggen skriver jag, Johanna, om mitt liv och mina tankar. Som ni nog förstår av namnet på min blogg så är mina stora intressen modern dans och att fika.

Kaffe är livets nektar enligt mig och dansen är vad som gör livet lyckligt!

Jag hoppas ni kikar in igen!