Kaffepriset går upp

Vi har redan har sett högre priser på kaffe och troligtvis kommer priserna att gå upp ännu mer. För Colombia som är en av världens största producenter av kaffebönor har frosten gjort att skörden inte blev som väntat. Tillsammans med följderna av pandemin och ökade transportkostnader har det gjort att priserna har gått upp. En annan orsak är också att Brasilien som ju faktiskt är världens största producent hade den värsta torkan på 100 år förra året. I Sverige kan man som tur är fortfarande hitta kaffe till extrapris hos de stora livsmedelskedjorna ibland. I flera europeiska länder går det knappt att hitta ett halvkilos paket under sju euro. Trots att kaffe inte är livsviktigt så känns det som en katastrof. Men hur dåligt ställt man är har det så nog kan man skrapa ihop lite pengar till att köpa kaffe. Detsamma gäller faktiskt parfym för mig. Även om jag inte är en storförbrukare av parfymer så skulle jag känna mig naken om jag inte hade på mig några droppar dagligen. Har ni något som inte är livsavgörande men som ni har svårt att avvara i det dagliga livet?

massor av kaffebönor

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kul att ni kikade in!

På den här bloggen skriver jag, Johanna, om mitt liv och mina tankar. Som ni nog förstår av namnet på min blogg så är mina stora intressen modern dans och att fika.

Kaffe är livets nektar enligt mig och dansen är vad som gör livet lyckligt!

Jag hoppas ni kikar in igen!

Recent Comments