Vad är ballroom dans?

Vi närmar oss studentbalerna och det talas ofta om ballroom som dans men vad är det egentligen? Det är en vanlig fråga inför studentbalerna som nalkas men det finns ingen direkt översättning till ballroom-dans eftersom det är flera olika stilar som ingår. En del hävdar att det är tävlingsdans för par och andra att det är tiodans men inget av det stämmer. Det behövs inte tävlas i ballroom utan det går precis lika bra att dansa på privata baler. Med tiodans avses enbart en tävlingsform som inkluderar tio olika dansstilar. Jag kan tänka mig att många är nervösa inför studentbalen och det är därför så många frågar just om ballroom men det är helt enkelt pardans, eller kanske mer styrdans, enkelt förklarat. Förresten om ni behöver ekonomiska tips inför studenten, semestern och livet i stort kan jag tipsa om Zensums blogg, läs mer på länken.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kul att ni kikade in!

På den här bloggen skriver jag, Johanna, om mitt liv och mina tankar. Som ni nog förstår av namnet på min blogg så är mina stora intressen modern dans och att fika.

Kaffe är livets nektar enligt mig och dansen är vad som gör livet lyckligt!

Jag hoppas ni kikar in igen!

Recent Comments